NVIDIA “Derin Öğrenmenin Temelleri” Atölyesi - 18.02.2024

Fakültemizden Prof. Dr. Alptekin Temizel, 18 Şubat tarihinde enstitümüzde NVIDIA'nın "Derin Öğrenmenin Temelleri" atölyesini düzenledi. Atölye boyunca katılımcılar, derin öğrenmenin bilgisayarlı görü ve doğal dil işleme üzerindeki etkileşimini uygulamalı egzersizlerle öğrendiler. Katılımcılar, sıfırdan derin öğrenme modellerini eğiterek, yüksek doğruluk sonuçları elde etmek için araçlar ve püf noktaları öğrendiler. Ayrıca, derin öğrenme uygulamalarını hızlı bir şekilde kullanabilmek için önceden eğitilmiş SOTA modelleri nasıl kullanacaklarını öğrendiler ve NVIDIA DLI sertifikalarını aldılar. Atölyeye öğretim asistanlığı yapan doktora öğrencimiz Oğuz Hanoğlu ve ODTÜ'den araştırma asistanlarımız Ümit Mert Çağlar ve Ayberk Aydın'a, ayrıca atölyeye destek veren ODTÜ Yapay Zeka Topluluğu'na teşekkür ederiz.